خرمای مضافتی را شاید بتوان یکی از خوش طعم ترین و دلچسب ترین انواع خرمای جهان دانست. به ویژه آن که این خرما بیشتر به صورت رطب مورد استفاده قرار می گیرد و کمتر کسی را میتوان یافت که پس از خوردن یک دانه از خرمای مضافتی احساس بسیار مطلوبی به او دست ندهد. این خرما که دارای رنگ مشکی جذابی می باشد رطوبتی بین ۱۵% الی ۳۵% بسته به زمان برداشت از درخت و محل کاشت آن دارد و اندازه دانه های آن معمولا” بین ۵/۲ الی ۵/۴ سانتیمتر بوده و دارای گوشت کافی و مطلوب می باشد.

مرغوب ترین و خوش طعم ترین نوع خرمای مضافتی در شهرستان بم واقع در جنوب شرقی ایران پرورش می یابد . سطح زیر کشت این خرما در شهرستان بم و حومه در حدود ۲۸ هزار هکتار بوده که ۵ هزار هکتار آن نخلهای جوان غیر بارور می باشند و از این مقدار سالیانه در حدود ۱۲۰،۰۰۰ تن برداشت می گردد.مناطق دیگر کاشت این خرما در ایران، جیرفت و کهنوج در استان کرمان، و سراوان و ایران شهر در استان سیستان و بلوچستان می باشد.